Comencen les obres per recuperar l’accés al riu Llobregat a Sant Andreu

Imprimeix

És la primera vegada a Catalunya que s’avalua els beneficis que suposa per a la salut de la població una actuació urbanística

El dia 7 de gener començaran les obres per recuperar l’accés de la ciutat a la llera del riu Llobregat i crear un espai cívic i per a l’ús ciutadà en aquest entorn natural. Les obres tenen un període d’execució de sis mesos i un pressupost de 900.000 euros.

Un dels aspectes més destacats del projecte és que per primera vegada a Catalunya es farà un estudi per analitzar les millores que suposa per a la salut de les persones una actuació urbanística. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha mostrat el seu interès per aquest projecte.

riu 003 copia

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que “l’objectiu és fer de l’àmbit fluvial un espai segur i accessible per als ciutadans on es puguin dur a terme pràctiques socials i saludables.”

La millora de l’entorn fluvial es farà des de la riera de Corbera i suposarà la continuïtat del parc de la Solana. La iniciativa també preveu la millora dels tres accessos que hi ha per poder arribar al riu amb la instal·lació de més lluminositat i la neteja de la zona, a més de la millora dels camins. Al nou espai conviuran vianants i bicicletes i s’instal·laran màquines per fer exercici.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu de la Barca