Sant Vicenç tindrà una estació de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics

Imprimeix

La gestió del seu funcionament anirà a càrrec de l’Ajuntament i es podrà accedir amb qualsevol de les targetes d’usuari emesa pel consistori

Catalunya sumarà vint-i-dues noves estacions en quinze noves ubicacions a la seva xarxa pública de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics. La mesura, que s’emmarca en el desenvolupament del Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC) impulsat pel departament d’Empresa i Coneixement, amplia fins a 88 el nombre d’estacions ràpides situades en la xarxa viària bàsica catalana. L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ja treballa perquè l’any 2019 cap punt del país quedi a més de 30 quilòmetres d’un punt de recàrrega ràpida.

thumb carega electrica

Una de les estacions programades estarà ubicada a Sant Vicenç dels Horts. La Generalitat, a través de l’ICAEN, ha destinat 854.750 euros a incentivar i desplegar la instal·lació d’aquestes estacions, i la gestió anirà a càrrec dels corresponents ajuntaments o corporacions locals. Totes aquestes estacions seran interoperables, és a dir, s’hi podrà accedir amb qualsevol de les targetes d’usuari emeses per les corporacions locals que gestionen les estacions.

Redacció / Fotos: Arxiu