L’AMB destina 125.000 euros per subvencionar bicicletes elèctriques

Imprimeix

S’activa un nou paquet d'ajudes per a 500 unitats, que se suma a les 3.300 bicicletes que l'organisme metropolità ja ha subvencionat des del 2014

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat una nova convocatòria de subvencions de 250 euros per a la compra de 500 noves bicicletes elèctriques per als ciutadans de la Metròpolis Barcelona que decideixin comprar-ne una. La subvenció està disponible per a bicicletes amb un preu màxim 1.350 euros i dona continuïtat a les convocatòries que s'han esgotat amb èxit any rere any des del 2014 i que ja han facilitat l'adquisició de 3.300 bicicletes elèctriques als ciutadans metropolitans.

AiS AMB Mobilitat Bicibox 109 2017 Municipi Robert Ramos 886x530

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha recordat que "la bicicleta és una de les opcions de transport que estem fomentant des de l'AMB per ajudar a impulsar el canvi d'hàbits cap a una mobilitat sostenible."

"A banda d'aquestes subvencions, recordem que també estem fent realitat la Bicivia, la gran xarxa pedalable de la Metròpolis Barcelona; tenim el programa Biciempresa, per facilitar els desplaçaments en bici a la feina; i que, a partir del gener, disposarem del nou servei de lloguer de bicicleta elèctrica compartida, l'E-Bicibox". Poveda ha destacat també la intermodalitat de bicicleta i transport públic, com una altra opció possible per als desplaçaments diaris.

Com beneficiar-se de la subvenció?

Els ciutadans que vulguin beneficiar-se de la subvenció que ofereix l'AMB només han d'anar a una de les 32 botigues adherides com a entitats col·laboradores de l'AMB, escollir una bicicleta elèctrica dins del rang de preus adient (fins a 1.350 euros) i omplir un formulari, on hauran d'acreditar que resideixen en un dels 36 municipis metropolitans. El llistat complet de les botigues es pot consultar al web www.amb.cat/bicielectrica

bicis electriques 0

Un 90% de les sol·licituds de les convocatòries anteriors correspon a ciutadans particulars, mentre que un 10% correspon a empreses que han incorporat la bicicleta elèctrica en els desplaçaments dels seus treballadors i clients i en els repartiments i serveis a domicili. Segons una enquesta sobre l'ús de la bici realitzada entre els ciutadans que han gaudit de les subvencions, un 30% afirma que utilitzarà menys el cotxe.

Redacció / Fotos: Arxiu