Molins de Rei es mostra en contra de les batudes de caça a Collserola

El regidor de Medi Ambient, Josep Raventós, demana a la Generalitat que busqui altres alternatives com a mètode de control de la població de senglars

Josep Raventós, regidor de Medi Ambient de Molins de Rei, ha adreçat una carta a la Generalitat per demanar que busqui alternatives ètiques i responsables amb animals i persones a la caça com a mètode de control de la població de senglars a Collserola.

cacadors 0

Aquesta carta és una resposta a l'autorització emesa per la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi per tal de realitzar batudes de caça al terme municipal baixllobregatí, en la zona del Parc Natural de Collserola. En el text de la mateixa es recorda que l'Ajuntament de Molins de Rei té aquests dos compromisos:

  1. Compromís en contra de la caça i, en general, de l'ús de les armes al seu territori. El mateix Ajuntament no autoritza les batudes en el seu territori des de fa bastants anys perquè entèn que l'ús de les armes i munició no és una solució adaptada als nostres temps.
  2. Compromís ètic amb el benestar animal, que inclou porcs senglars i/o vietnamites que puguin habitar en el seu territori. 

Per tot això es demana a la Generalitat que s'analitzi les formulacions ètiques i de respecte al benestar animal que diferents organismes del país i internacionals estan desenvolupant per al control poblacional d'aquestes espècies, ja que encaixen molt millor amb les exigències ètiques i contra l'ús de les armes com a resolució de problemes que la nostra societat exigeix a les seves institucions.

senglar

Segons explica la CUP en un comunicat “creiem que l'autorització de batudes de caça de forma intermitent és una actuació perillosa i no adaptada a les demandes ètiques de respecte als animals i persones ni a les demandes en contra de l'ús d'armes al nostre territori. Creiem que ja ha arribat l'hora que les administracions que gestionen els parcs naturals i el territori del nostre país treballin en el dia a dia i de forma constant per implementar mesures del control poblacional de les espècies que no passin per les mateixes mesures que s'aplicaven en els segles anteriors i que van contribuir, per cert, a la desaparició de moltes espècies.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
100

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix