El Baix Llobregat participa en la jornada “Acció Platges Met”

Imprimeix

Unes 300 persones van realitzar accions conjuntes de sensibilització ambiental a El Prat de Llobregat, Castelldefels, Gavà i Viladecans en defensa del litoral metropolità

El diumenge 11 de novembre es va dur a terme la jornada “Acció Platges Met”. Per primera vegada, els vuit municipis metropolitans del litoral, entre ells els quatre baixllobregatins, van realitzar simultàniament actuacions de sensibilització per protegir i defensar les platges davant la regressió del litoral. Es van portar a terme 4 actuacions principals: plantacions de dunes, neteja de vegetació invasora, recreació del rescat d’un dofí i detecció de microplàstics.

20181111 PlatgesMET Castelldefels 4825

Les platges de Castelldefels, Sant Adrià del Besòs i Gavà van acollir la plantació d’un total de 875 exemplars de borró: espècie vegetal que potencia la formació de dunes híbrides. Aquests escuts naturals de vegetació són imprescindibles per protegir les platges dels temporals i alhora, per naturalitzar aquests espais oberts freqüentats per més de 10 milions d’usuaris l’any.

20181111 PlatgesMET Castelldefels 4868

D’altra banda, la platja de la Murtra de Viladecans es va dur a terme una acció amb l’objectiu de retirar espècies que no pertanyen a la biodiversitat natural d’aquest ecosistema i preservar la vegetació autòctona.

I a la platja de Can Camins del Prat de Llobregat es va realitzar una recreació del rescat d’un dofí. L’objectiu principal va ser visualitzar el procés de rescat d’uns mamífers que pateixen molt la pressió humana sobre els ecosistemes marins. En aquest sentit, l’AMB té una gestió integral de les platges que contempla protocols com la retirada de meduses, arribada d’animals marins a la sorra o bé abalisaments de protecció a espècies en perill d’extinció.

20181111 PlatgesMET ElPrat 4730

20181111 PlatgesMET ElPrat 4765

La jornada, que es va emmarcar en el dotzè cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, va ser organitzada per l’AMB, el Museu de ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral. Els organitzadors i les entitats col·laboradores van fer una valoració molt positiva de l’afluència de públic i els assistents van puntuar amb bona nota les diferents activitats realitzades.

Redacció / Fotos: AMB