Aspapel distingeix Sant Boi pel seu reciclatge de paper i cartró

Imprimeix

L’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó va concedir al municipi baixllobregatí dos “Ocellets Blaus”

Sant Boi de Llobregat està d’enhorabona. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el tinent d'Alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, han donat la benvinguda a la ciutat a l’Ocellet Blau’. Aquesta distinció en forma de mascota reconeix la ciutat com un dels ajuntaments d'Espanya que practiquen una millor recollida selectiva i reciclatge de paper i cartró. La distinció, concedida per Aspapel, valora la col·laboració de l'Ajuntament i de la ciutadania local i anima la ciutat en conjunt a seguir fent possible un reciclatge de qualitat. Més trentena de municipis -al Baix Llobregat han estat distingits Sant Boi i El Prat de Llobregat- i agrupacions de municipis de l'Estat espanyol disposen ja d’aquesta distinció. Aquests ajuntaments, mancomunitats i consorcis han estat reconeguts amb un, dos o tres 'Ocellets' en el programa anual 'Ocellets blaus' de l'organització Aspapel (Sant Boi i El Prat n'han obtingut dos).

Pajaritas Azules

Aspapel (Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró) és una organització professional d'àmbit estatal que aplega les empreses de cel·lulosa i paper. Les empreses associades (al voltant de 48) concentren més del 90% de la producció del sector.

Un repte de futur

La qualitat del material recollit serà en els pròxims anys el gran repte de l'economia circular del paper i el cartró. Els sistemes de recollida han d'estar adaptats als diferents fluxos de residus per recuperar la màxima quantitat amb els requisits de qualitat necessaris per a un reciclatge efectiu. Un factor clau és que no es dipositin als contenidors blaus residus diferents al paper i al cartró.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-Aspapel