Aspapel distingeix Sant Boi pel seu reciclatge de paper i cartró

L’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó va concedir al municipi baixllobregatí dos “Ocellets Blaus”

Sant Boi de Llobregat està d’enhorabona. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el tinent d'Alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, han donat la benvinguda a la ciutat a l’Ocellet Blau’. Aquesta distinció en forma de mascota reconeix la ciutat com un dels ajuntaments d'Espanya que practiquen una millor recollida selectiva i reciclatge de paper i cartró. La distinció, concedida per Aspapel, valora la col·laboració de l'Ajuntament i de la ciutadania local i anima la ciutat en conjunt a seguir fent possible un reciclatge de qualitat. Més trentena de municipis -al Baix Llobregat han estat distingits Sant Boi i El Prat de Llobregat- i agrupacions de municipis de l'Estat espanyol disposen ja d’aquesta distinció. Aquests ajuntaments, mancomunitats i consorcis han estat reconeguts amb un, dos o tres 'Ocellets' en el programa anual 'Ocellets blaus' de l'organització Aspapel (Sant Boi i El Prat n'han obtingut dos).

Pajaritas Azules

Aspapel (Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró) és una organització professional d'àmbit estatal que aplega les empreses de cel·lulosa i paper. Les empreses associades (al voltant de 48) concentren més del 90% de la producció del sector.

Un repte de futur

La qualitat del material recollit serà en els pròxims anys el gran repte de l'economia circular del paper i el cartró. Els sistemes de recollida han d'estar adaptats als diferents fluxos de residus per recuperar la màxima quantitat amb els requisits de qualitat necessaris per a un reciclatge efectiu. Un factor clau és que no es dipositin als contenidors blaus residus diferents al paper i al cartró.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-Aspapel

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix