El futur de la cultura metropolitana, a debat al Citilab de Cornellà

Imprimeix

La jornada, organitzada per l'AMB, és gratuïta encara que cal inscripció prèvia per asistir-hi

El Citilab de Cornellà de Llobregat acollirà el proper divendres 9 de novembre una jornada per debatre la cultura des d’una òptica metropolitana, incorporant la veu de les diferents institucions i sectors interessats. 

La sessió, organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) comptarà amb quatre blocs. En primer lloc, l’obertura institucional anirà a càrrec d’Antoni Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident executiu de l’AMB, Jaume Collboni; vicepresident de l’Àrea de Desenvolupament Social i econòmic de l’AMB; i Joan Subirats, comissionat de cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

A continuació es comptarà amb la presència d’Arthur Le Gall, director de KEA European Affairs, que farà una conferència sobre l’experiència europea en la creació de grans àrees culturals metropolitanes. Le Gall és responsable de coordinar l’equip de recerca de KEA i supervisar estudis i projectes. Està especialitzat en polítiques de sectors audiovisuals, culturals i creatius i té experiència en la gestió d’alguns projectes clau finançats per la Unió Europea.

159510 1

Posteriorment, es parlarà del festival metropolità de dansa com a primer exemple de coordinació cultural. Hi participaran Rocío Garcia, tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat; Petra Jiménez, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i David Quirós, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Hospitalet de Llobregat.

I finalment, es debatran els cinc grans objectius culturals a escala metropolitana. Es comptarà amb la presència de Xavier Fina, filòsof i consultor cultural; Miquel Curanta; director del Club TR3SC; Àlex Nogueras, galerista i president d’ArtBarcelona; Laia Ramos, sòcia de la cooperativa ‘LaFundició’, que impulsa processos col·lectius de construcció de coneixement i Enric Sierra, periodista i sotsdirector de La Vanguardia digital.

L’entrada és gratuïta i cal inscripció prèvia per assistir-hi enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Els assistents i participants podran involucrar-se a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #CulturaMetropolitanaAMB

Redacció / Fotos: Arxiu-AMB