Gavà engega una campanya de foment del reciclatge

L’Ajuntament renova tots els contenidors i el parc mòbil amb vehicles més sostenibles

L’Ajuntament de Gavà ha iniciat aquesta setmana, a través de l’empresa municipal PRESEC, el canvi de contenidors de recollida de residus per altres més moderns i accessibles per a la ciutadania. El procés de substitució s’ha iniciat al barri de Gavà Mar i, de forma progressiva, arribarà al conjunt de la ciutat fins a completar la instal·lació de 1.130 nous contenidors.

Captura de pantalla 2018 10 27 a las 8.12.35

El nou model de recollida i gestió de residus, que es va començar a implementar el passat mes de juliol, comporta una de les inversions més importants del mandant, amb prop de 5 milions d’euros, amb la finalitat d’augmentar l’índex de reciclatge i modernitzar el sistema de recollida. En aquest sentit l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez recorda que “ens hem marcat uns objectius com a ciutat però que al mateix temps ens estan marcats per les directrius europees que ens fixa que al 2020 hem d’arribar a un 50% de recollida selectiva”. Actualment Gavà està en la mitjana de l’Àrea Metropolitana amb prop d’un 35% però Sánchez ha puntualitzat que “tot i aquest indicador som una de les ciutats que més residus generem, és per això que tenim la necessitat i l’obligació de fer tots un esforç per reduir la generació de residus.”

Captura de pantalla 2018 10 27 a las 8.13.33

Els nous contenidors formen part d’una primera fase. Es col·locaran 830 contenidors de resta, vidre, paper i cartó, i plàstic, i a la tardor de 2019 es substituiran els contenidors de fracció orgànica per 300 nous models homogenis amb la resta de fraccions.

El Pla inclou també la renovació de la flota de vehicles de PRESEC amb noves unitats que milloraran el servei de recollida, són menys sorolloses i menys contaminants, i estan propulsades amb Gas Natural Comprimit. El procés de renovació s’està fent de forma progressiva entre el 2017 i el 2019.

Altres serveis

El nou model de recollida i gestió de residus contempla la millora i el foment d’altres serveis com ara el desplegament de la recollida porta a porta, que actualment s’està realitzant als barris de Bruguers i la Sentiu i que s’ampliarà el 2019 millorant el servei a l’Illa del Centre i la Rambla; el canvi del servei de recollida de restes vegetals, que s’estructurarà per zones i es farà a la porta de casa; o la millora en la recollida de trastos i voluminosos amb la incorporació de nous vehicles i canvis en el dispositiu.

Una altra de les accions d’aquest nou model implicarà la realització de tallers de sensibilització a les escoles de la ciutat.

Redacció / Fotos: Aj. Cornellà de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
171

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix