Rècord d’estalvi d’energia a les escoles de Sant Boi de Llobregat

Les escoles participants (10 públiques i 1 concertada) van reduir el curs passat el consum d'electricitat i gas natural en més de 487.000 kW/h

L'esforç de les escoles de Sant Boi de Llobregat per incrementar l'eficiència energètica a les seves instal·lacions va ser un èxit total, ja que es va assolir durant el curs passat un resultat rècord. Les mesures aplicades a onze centres educatius en el marc del projecte europeu Euronet 50/50 van generar un estalvi conjunt de 36.000 €, una quantitat que multiplica per quatre el registre del curs anterior. Mitjançant el projecte Euronet 50/50, l'Ajuntament fomenta l'eficiència energètica oferint a les escoles l'incentiu de rebre com a compensació el 50% de l'estalvi que generen.

Les escoles participants (10 públiques i 1 concertada) van reduir el curs passat el consum d'electricitat i gas natural en més de 487.000 kW/h i de 113 tones de CO2. Això va generar l'estalvi econòmic més important registrat des de 2010, l'any en què es va engegar aquest projecte.

convenis euronet 50

Equips especials

La creació d'equips especials, encarregats de vetllar per una correcta gestió energètica de les escoles, és la més important de les mesures aplicades l'any 2017. Aquestes persones, entre altres tasques, gestionen la il·luminació de les aules i dels passadissos quan no s'usen o quan hi ha prou llum natural; aturen els radiadors i ajusten l'horari d'ús de la calefacció a les condicions climatològiques.

Antoni Tapies 370x275

Antoni Tapies

Les escoles públiques que participen a Euronet 50/50, mitjançant un conveni amb l'Ajuntament, són: Montbaig, Amat Verdú, Benviure, Barrufet, Casablanca, Rafael Casanova, Ciutat Cooperativa, Parellada, Antoni Gaudí i Antoni Tàpies. L'escola concertada Pedagògium Cos també forma part del projecte. L'Escola Antoni Tàpies és on s'ha aconseguit l'estalvi energètic més gran en aquesta ocasió, tot i que les xifres són molt positives en tots els centres.

A més, durant el passat estiu, es van millorar les calderes i els sistemes de calefacció de les escoles Rafael Casanova i Ciutat Cooperativa, per tal d'oferir més confort i continuar optimitzant els consums d'energia de cara al nou curs.

 Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix