Roques Blanques acollirà la Nit dels Ratpenats per primera vegada

Es tracta d’una activitat adreçada al públic familiar que té per objectiu donar a conèixer aquests petits mamífers i el seu important rol ecològic

El proper divendres 14 de setembre el Cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques, situat al municipi del Papiol, acollirà una nova edició de la Nit dels Ratpenats al Parc Natural de Collserola. Es tracta d’una iniciativa de divulgació científica impulsada a nivell català pel Museu de Ciències de Granollers i que es realitza durant tot l’estiu a diferents municipis del principat.

IMG 2939.JPG 1890594249

L’activitat comptarà amb una xerrada dels especialistes del Museu sobre les peculiaritats d’aquest grup de mamífers, la seva importància com a indicadors naturals de la qualitat dels sistemes naturals i les metodologies que s’utilitzen per estudiar-los. Tot seguit es realitzarà un itinerari de descoberta per la finca, un espai imbricat en el bosc del Parc Natural de Collserola.

Serà una bona oportunitat per a conèixer més aspectes sobre la importància d’aquests mamífers voladors, tan desconeguts per a la majoria de la població pels seus hàbits nocturns i per a la dificultat que suposa detectar-los.

1 1200x500 imgen 1 slider 01

L’activitat és gratuïta i adreçada a majors de 12 anys. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon del centre d’informació del Parc, 93.280.35.52.

Anualment al Parc Natural de Collserola es realitza, des de l’any 2009, aquesta proposta. Com a novetat d'enguany, s’ha programat aquesta sessió a un espai singular, un cementiri. Per les seves característiques, Roques Blanques resulta un espai idoni per dur a terme aquesta activitat. Des de la posada en funcionament, l’any 1984, el cementiri s’ha caracteritzat per la ferma aposta per la sostenibilitat i la defensa del medi ambient a través de diverses iniciatives de sepultures ecològiques pioneres a l’Estat –Bosc de la calma, Camí del Bosc, Arbres familiars- i de l’impuls d’accions per potenciar la flora i la fauna autòctones de Collserola en les més de 50 hectàrees de què disposa, en ple parc natural. De titularitat pública –és propietat del Consell Comarcal del Baix Llobregat- i gestionat per Àltima, va ser el primer cementiri espanyol a obtenir la certificació ambiental europea EMAS.

Redacció / Foto: CC Parc Roques Blanques-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix