Martorell genera menys residus i recicla més que la mitjana catalana

Cada martorellenc va generar un total de 419 quilos de deixalles l’any passat

Segons l’Agència Catalana de Residus, els habitants de Martorell van generar, durant l’any 2017, un 17,9% menys de deixalles que la mitjana de tot Catalunya i un 13,3% menys que la mitjana europea. Aquestes xifres positives s’estenen al volum de reciclatge de les deixalles, ja que la nostra població supera el 51% i se situa més d’onze punts per sobre de la mitjana catalana.

deixalleria mobil 002

Cada martorellenc va generar 419 quilos de deixalles durant el 2017, una xifra que se situa per sota de la mitjana catalana (509) i també per sota de les del global d’Europa (482). Del total de residus generats a Martorell el 2017 (11.597 tones) l’informe apunta que més de la meitat es reciclen. El total de recollida selectiva bruta a casa nostra se situa en 5.958,11 tones, un 51,4%. Del total d’11.597 tones de residus generades a nivell local, la fracció més nombrosa és la matèria orgànica (2.149,3 tones), seguida dels envasos (772,6); paper-cartró (725,8) i els voluminosos i la fusta (561,68).

Malgrat tot, des del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament s’aposta per no abaixar la guàrdia, mantenir les campanyes anuals i seguir incrementant el compromís amb el reciclatge.

Redacció / Fotos: Aj. Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix