La contaminació a Pallejà, per sota dels límits establerts

Imprimeix

Un estudi de la Diputació de Barcelona ho certifica tot i que s’ha detectat concentracions mitjanes de NO2

La Diputació de Barcelona ha fet un estudi entre els mesos de març i abril sobre els nivells de contaminació a diversos punts del nostre municipi. L’objectiu d’aquesta avaluació, que s’ha fet amb una nova tècnica més senzilla i econòmica, era mesurar la concentració de diòxid de nitrogen (NO2) existent.

palleja 2

Diverses localitzacions

La metodologia utilitzada consistia en col·locar uns captadors passius en diferents punts de control (escola La Garalda, carrer Joan Maragall, a l’avinguda Onze de Setembre, a la plaça de l’Estació i al costat de la presa d’aire de l’analitzador de NO2 de l’estació Ciments Molins, al carrer Roca Vilana de La Magina) durant un període aproximat de tres setmanes. Aquests s’instal·len en elements urbans com fanals, a una alçada compresa entre els 2,5 i 3,5 metres. El seu baix cost permet obtenir uns resultats precisos en poc temps.

planol

L’estudi conclou que la concentració del diòxid de nitrogen a Pallejà varia molt en funció de diversos factors com el trànsit o la tipologia del carrer que facilita o no la dispersió dels contaminants. Tot i així, en general, s’han detectat concentracions mitjanes de NO2 que es troben per sota dels valors límits establerts.

Redacció / Fotos: Arxiu