La ciutadania esparreguerina millorarà la neteja al municipi

Imprimeix

Es va presentar el moviment Esparreguera Neta per lluitar contra l’incivisme, demanar més recursos i promoure la utilització dels serveis que l’Ajuntament ofereix

Es va presentar a l’Ateneu el moviment Esparreguera Neta amb l’assistència una vintena de persones, que varen decidir tirar endavant el projecte de constituir-se com a associació. El grup ciutadà que Margarida Font va engegar fa un any i mig a través de les xarxes socials ha decidit fer un pas endavant per tenir més força a l’hora de lluitar contra l’incivisme.

DSCF0042

El col·lectiu compta ja amb una proposta d’estatuts i el proper 17 de setembre té prevista una altra reunió per decidir els càrrecs de president, secretari i tresorer. Margarida Font ha dit que “volem moure’ns i que això tiri endavant, espero que d’aquí surti un moviment ferm. Estic capficada en què el poble millori. Ja ho sé que nosaltres sols no podem fer-ho tot, però si empenyem podrem aconseguir coses importants.”

Els objectius, tal com estan recollits a la proposta d’estatuts, són augmentar el nivell de civisme, promoure accions per tal que els ciutadans utilitzin els serveis que l’ajuntament ofereix respecte a la deixalleria i a la gestió de residus i controlar l’aplicació de les diferents normatives municipals sobre medi ambient, neteja viària, deixalleria i recollida de residus.

esparreguera3986

Dades
Segons les dades de 2017, només el 40% dels residus a Esparreguera es separen, incloent-hi el volum que es porta a la deixalleria. Tot i això, hi ha fraccions on s’ha millorat: els impropis a l’orgànica han baixat del 20 al 13%, però és en els envasos on es llencen més residus que no pertoquen, un 34%. Això suposa una pèrdua d’aproximadament 20.000 euros anuals per a l’ajuntament en concepte d’ingressos per venda d’aquesta fracció.

Redacció / Fotos: Ajuntament Esparreguera-PxC