Detecten al Baix Llobregat un niu de vespa asiàtica per primer cop

Imprimeix

Els Agents Rurals han localitzat un niu en construcció d’aquesta espècie invasora a l’interior d’un contenidor de Vallirana 

La Generalitat, a través del Cos d’Agents Rurals (CAR), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i el Servei de Fauna i Flora, del Departament de Territori i Sostenibilitat, confirmen la presència de vespa asiàtica (Vespa velutina) al Baix Llobregat.

Agents del CAR van detectar la presència d’un niu a l’interior d’un contenidor de reciclatge al terme municipal de Vallirana, després d’haver rebut un avís. Quan van poder comprovar que es tractava d’un niu en construcció d’aquesta espècie invasora, el primer de la comarca, van precintar el contenidor i van avisar la Policia Local de Vallirana i l’Ajuntament, que es va encarregar d’aplicar un tractament insecticida.

avispa velutina keTH 620x349abc

Protocol d’actuació

La Generalitat disposa d’un protocol d’actuació per a la vigilància i el control de les poblacions, en col·laboració amb el sector de l’apicultura. Comprèn l’eliminació de nius i la captura d’abelles reines amb paranys, en el moment que augmenta la temperatura, quan surten de la hivernació. En cas de perill per a les persones, el CAR s’encarrega de la destrucció dels nius. També es treballa conjuntament amb el sector, ajuntaments, diputacions, i consells comarcals  en una estratègia comuna en la lluita contra aquest insecte.

Redacció / Fotos: Generalitat-Arxiu