Cornellà guanya el premi European Green Leaf pel seu compromís mediambiental

El premi l'atorga la Comissió Europea a ciutats entre 20.000 i 100.000 habitants

Cornellà de Llobregat ha obtingut el premi European Green Leaf 2019, conjuntament amb la ciutat holandesa de Horst aan de Maas, mentre que Lisboa ha estat guardonada com a Capital Verda Europea 2020, en un acte celebrat el dijous 21 de juny a Nimega (Països Baixos).

Aquest premi, atorgat per la Comissió Europea, ha reconegut el compromís de Cornellà en transformar-se en una ciutat sostenible dins d'una àrea metropolitana d'alta densitat, i que podria ser un model per a altres àrees urbanes compactes. El jurat ha valorat les mesures de pacificació del trànsit i per la promoció de modes de transport sostenibles. La ciutat també demostra una forta preocupació en la gestió de l'aigua, inclosa la seva conservació, la gestió d'inundacions i també les campanyes de conscienciació pública.

img 20622

Cornellà es trobava entre les finalistes del guardó European Green Leaf (Fulla Verda Europea) 2019, juntament amb Gabrovo (Bulgària), Horst aan de Maas (Països Baixos), Joensuu (Finlàndia) i Mechelen (Bèlgica). El premi l'impulsa la Comissió Europea per premiar el compromís ambiental de les ciutats europees d'entre 20.000 i 100.000 habitants, així com els seus esforços per promoure el creixement verd. Fa dos anys, Cornellà també va ser finalista d'aquest guardó, que en aquella ocasió va correspondre a Galway (Irlanda).

L'avaluació tècnica ha tingut en compte aspectes com els esforços en canvi climàtic i gestió energètica, mobilitat urbana sostenible, natura i biodiversitat, soroll i qualitat de l'aire, residus i economia circular, i la gestió de l’aigua. Tots ells amb el clar objectiu de millorar la ciutat i, sobretot, la qualitat de vida dels seus habitants.

Redacció / Fotos: Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix