Instal·len plaques solars a l’Ajuntament de Gavà

Imprimeix

És una de les instal·lacions en façana més grans en edificis públics de Catalunya que té com a objectiu reduir la despesa energètica

L’Ajuntament de Gavà aposta per l’energia solar. És per això que el consistori està instal·lant plaques solars a la tercera planta i, a la façana de l’edifici Torre. En aquesta darrera ubicació s’actua en una superfície de prop de 170 metres quadrats (20,1 x 4,4 m), cosa que la converteix, segons han explicat els tècnics, és una de les instal·lacions en façana més grans en edificis públics de Catalunya. Es preveu que els treballs, que suposen una inversió de 60.000 euros, s’allarguin fins a mitjans maig.

La potència total de la instal·lació fotovoltaica serà de 49,84 kW i tota l’energia generada es destinarà a l’autoconsum de l’edifici consistorial. S’estima que generarà una producció anual de 61.705 kWh, cosa que permetrà una reducció de la despesa energètica de prop de més de 9.800 euros anuals.

placa3

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha emmarcat aquesta actuació de millora en l'estalvi i l'eficiència energètica, així com de promoció de tecnologia i de l'energia solar, en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible a Gavà.“Aquest és un Ajuntament compromès amb la sostenibilitat, amb l’eficiència energètica i amb la lluita contra el canvi climàtic. I intervencions com aquesta són la nostra aportació cap a un canvi de model basat en la generació i el consum d’energies renovables que també comporta un important estalvi econòmic”, ha afirmat.

L’alcaldessa també s’ha referit a l’adhesió de Gavà al Pacte d’Alcaldes pel Clima i a la Red Española de Ciudades por el Clima, compartint així l’objectiu dels municipis de reduir un 40% de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle per a l’any 2030.

Actuacions i intervencions

La instal·lació fotovoltaica se suma a altres mesures que ha posat en marxa l’Ajuntament de Gavà en els últims dos anys per reduir la despesa energètica, tant en edificis municipals i escoles com a la via publica. Unes actuacions que han comportat un estalvi energètic de 332.000 kWh/any i d’uns 53.000 euros anuals.

Durant aquest mandat municipal s’executaran altres projectes que permetran avançar en l’eficiència energètica. En destaca la redacció i execució del Pla director d’enllumenat públic.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà