Viladecans es compromet a reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle

Imprimeix

L'Ajuntament s'adhereix al nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia Sostenible i aprova el pla d'acció municipal per l'Energia Sostenible i el Clima

El Ple d’abril de l'Ajuntament de Viladecans va aprovar per unanimitat adherir-se al nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia Sostenible i, al mateix temps, va aprovar el pla d'acció municipal per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC). Amb aquest document es compromet a executar accions per assolir reduccions d'emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) de, com a mínim, el 40% a l'any 2030 respecte l'any 2005 i l'adopció d'un enfocament conjunt per abordar la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic.

L'Ajuntament ja va aprovar l'adhesió al Pacte d'alcaldes l'any 2008, i també el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES) l'any següent. A més, l'any 2015 el municipi s'havia adherit a l'altra iniciativa europea anomenada Mayors adapt i l'any 2016 va elaborar el Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC). Aquell mateix any, la Comissió Europea va seleccionar el projecte Vilawatt com a projecte innovador de referència que impulsarà el procés de transició energètica a la ciutat, que s'està desenvolupant.

Espai natural Remolar Filipines Viladecans

Disminució

A partir de les dades dels consums facilitades per la Diputació de Barcelona i les disponibles per part del propi Ajuntament, s'ha elaborat una diagnosi amb l'evolució dels consums i les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Entre els anys 2005 i 2015 les emissions al municipi han disminuït un 22%, passant de 222.076 tCO2eq (tona equivalents de CO2) a 172.832 tCO2eq, afectant tots els sectors. Pel que fa a l'Ajuntament, entre els anys 2005 i 2016 les emissions s'han reduït un 19%, destacant l'àmbit de l'enllumenat públic.

 

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans