Sant Feliu i El Prat, entre els municipis metropolitans que més reciclen

Castelldefels i Gavà encapçalen el rànquing de poblacions que més produeixen escombraries

L'any 2017, Sant Feliu i El Prat van ser el segon i tercer municipi respectivament de l'àrea metropolitana més gran de 50.000 habitants, sense comptar Barcelona, ​​que va reciclar més percentatges de residus. El primer va ser Sant Cugat del Vallès.

Aquesta dada és positiva, tot i que Sant Feliu i El Prat encara estan lluny de l'objectiu marcat per la Unió Europea per al 2020, que és reciclar el 50% dels residus que generen. De totes les escombraries produïdes, al Prat es recicla un 38%. Les altres 10 ciutats de més de 50.000 habitants van reciclar menys que les dues poblacions baixllobregatines.

contenidors prat

Més productors

Un altre punt positiu és que la quantitat d’escombraries que es produeixen al Prat gairebé 29.000 tones a l'any), mentre que a l'àrea metropolitana han crescut un 2,5%. Però no totes les dades són tan bones: el Prat és encara el tercer municipi metropolità que produeix més escombraries: 1,23 kg per habitant i dia, després de Castelldefels i Gavà.

Segons els objectius de la Generalitat per al 2020, on més han de millorar els municipis de la nostra comarca és en el reciclatge de matèria orgànica (contenidor marró), que és el 38% de la generada a les cases, quan l'objectiu és el 60%. La matèria orgànica és la que més es genera i menys recicla.

 

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
134

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix