Primers aparcaments de Bicibox a Viladecans

Imprimeix

Mòduls de Bici­box, la xarxa pública d’aparcaments segurs per a bicicletes privades que es troba distribuïda pels diferents municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, s’instal·laran aquest mes de gener a Viladecans, han explicat aquest dijous fonts municipals.

El servei Bicibox permet utilitzar la bicicleta particular en els desplaçaments per la ciutat amb la tranquil·litat de disposar d’un aparcament protegit i segur.

El sistema funciona mitjançant el registre previ dels usuaris i de les bicicletes al servei i un abonament anual de 35 euros.

Aquest preu dóna dret a estacionar la bicicleta a qualsevol dels aparcaments de la xarxa, per un màxim de 12 hores al dia (per fomentar la rotació).

Entre les seves característiques destaquen el funcionament a través de targeta magnètica, la seva autonomia energètica (funciona amb energia solar) i el baix cost d'instal·lació per la mínima obra que requereix.

El Bicibox té l'objectiu de fomentar la mobilitat quotidiana amb bicicleta, raó per la qual els seus mòduls s'ubicaran estratègicament a prop dels punts atractors de mobilitat dels municipis i, molt especialment, a prop de les estacions de transport públic, per a fomentar la intermodalitat integrant l'ús de la bicicleta amb el del transport públic.

Redacció | Foto: Arxiu