Comença la reordenació de l’entorn del riu Anoia per al futur Parc Fluvial

Imprimeix

L’objectiu de l’Ajuntament de Martorell és obrir la ciutat al riu Llobregat

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha iniciat, aquesta setmana, una intervenció a l’espai fluvial del riu Anoia per recuperar i endreçar la seva zona hortícola. L’objectiu de la primera fase és crear un espai de 65 parcel·les d’horts socials, que s’acompanyaran d’altres usos esportius, lúdics i de natura per al gaudi de tothom. En una primera fase, les màquines estan eliminant els horts al·legals que no compleixen la normativa urbanística.

Obres llera 3

Les accions d’aquests dies són un primer pas per a la creació del Parc Fluvial de Martorell dins el projecte de consolidar una ferradura verda a Martorell. La intervenció se centra en els espais inundables que es troben al voltant del riu Anoia des de l’aparcament del Vapor i fins gairebé l’aiguabarreig entre el Llobregat i el seu afluent Anoia.

Obres llera 1

El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge de l’Ajuntament de Martorell, Adolf Bargués, explica que “hem començat per eliminar els horts al·legals que no complien la normativa urbanística i que ocupen una zona de domini públic hidràulic, amb la voluntat de retornar aquests espais a un ús per a la ciutadania”. La previsió per a una futura segona fase ampliaria el radi d’acció des de l’aparcament del Vapor fins el Molí Fariner i els terrenys de La Torrassa, limítrofs amb el terme municipal de Sant Esteve Sesrovires.

Tot plegat s’emmarca en la voluntat “d’obrir Martorell al riu i recuperar l’espai per a la creació del futur Parc Fluvial”, un projecte en el que l’Ajuntament treballa en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Redacció / Fotos: Aj. Martorell