La Fundació CRAM resisteix a la crisi i continuarà protegint fauna marina

Imprimeix

La Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) ha presentat un pla de viabilitat per poder seguir oferint el servei d’asistència a espècies amenaçades que des del 1994 té contractat la Generalitat, han informat fonts de l’entitat aquest dilluns.

D’aquesta manera, la Fundació s’avança a una possible retallada per part de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de la Generalitat, ja que s’ha reduït per sí mateixa el pressupost i, a més, comptarà a partir d'ara amb menys treballadors en nòmina.

Per tal de garantir que la Generalitat contractarà els seus serveis a un cost menor, el centre comptarà amb més voluntaris i ciutadans que desitgin aprendre les tasques de conservació d’hàbitats i espècies marines amenaçades.

“L’objectiu de la proposta és no fer passos enrere en la conservació d’espècies amenaçades a través d’una optimització dels recursos i del suport de la participació ciutadana a través d’una zarza de voluntariat format i coordinat”, han assegurat des del CRAM.

Nou acord de gestió

D’altra banda, la Fundació ha signat un acord amb l’empresa Bluedisplays per a la gestió comercial de les seves instal·lacions als espais naturals del Prat del Llobregat.

L’objectiu d’aquest acord és potenciar al màxim les possibilitats que plantegen els espais del Centre de Rescat d’Animals Marins de la platja del Prat, ampliant la seva oferta educativa relacionada amb la conservació d’hàbitats i espècies marines amenaçades.

Aquest conveni permetrà a l’entitat augmentar les seves instal·lacions per tal de poder acollir a una xifra més alta de visitants.

Redacció | Foto: Baiximágenes (Arxiu)