Sant Andreu de la Barca vol recuperar la llera del riu Llobregat

Imprimeix

El projecte servirà també com a prova pilot de la Generalitat per a mesura l’impacte sobre la salut d’aquesta actuació urbanística

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va anunciar durant la conferència anual de l’estat de la ciutat, que es va celebrar al Teatre Núria Espert, el projecte de recuperació de la llera del riu Llobregat. Llorca va destacar que l’objectiu de l’Ajuntament és obrir la ciutat al riu i recuperar-lo com un espai d’oci i saludable. “És un projecte que s’està treballant actualment amb l’AMB i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya”, va explicar. L’alcalde també va afegir que “després de viure durant molts anys d’esquena al riu s’obrirà de nou a la ciutat.”

sab riu llera

El projecte es presentarà properament a Dublín (Irlanda) en una reunió europea de ciutats saludables en la que Sant Andreu de la Barca participarà activament. A més, la recuperació de la llera del riu Llobregat comptarà amb participació de l’empresa privada CELSA Group.

Prova pilot

Enric Llorca també va destacar durant la seva intervenció que el projecte serà també una experiència pilot per part del Departament de Salut de la Generalitat que volia fer des de fa anys, on es “mesurarà l’impacte sobre la salut que tindrà aquesta actuació urbanística. De fet ja s’ha fet al País Basc i a Andalusia, però a Catalunya encara estava per fer. Nosaltres els hem facilitat aquesta possibilitat”, va dir l’alcalde.

A més, Llorca va anunciar la renovació dels parcs i el projecte de l’eliminació dels semàfors de la ciutat.

Redacció / Fotos: Arxiu