Nous pins per a l'espai natural del Remolar de Viladecans

L'Ajuntament també ha programat la plantació de 450 arbres per tota la ciutat, amb una inversió de 121.000 euros

Tècnics municipals i personal provinent de plans d'ocupació han plantat 150 pins a la pineda litoral del Remolar, als terrenys de l'antic càmping Toro Bravo. Es tracta d'accelerar la restauració d'aquest espai protegit de 19 hectàrees, que gestiona després d'haver signat un conveni amb l'empresa AENA al 2007. A més, l'Ajuntament ha programat la plantació de 450 arbres més per tota la ciutat, per ocupar els escocells pendents, amb una inversió de 121.000 euros.

Al 2007 es va detectar a la Pineda del Remolar una virulenta plaga de l'escarbat Tomicus, que està afectant diferents pinedes de l'arc mediterrani. L'Ajuntament va iniciar un pla d'actuació per controlar la plaga i eliminar els arbres morts. Al llarg d'aquests anys, també, a través de plans d'ocupació i de voluntariat ambiental amb empreses, s'han fet actuacions per eliminar flora exòtica invasora que comprometia els valors naturals d'aquesta pineda litoral. Ara, els responsables municipals de Medi Ambient enceten un nou pas per allunyar d'aquest espai el perill de que els seus valors naturals reculin. A causa de la baixa qualitat del sòl per regenerar-se, fruit de l'antiga presència del càmping, s'ha decidit plantar els pins per potenciar la renaturalització.

Ho fan una desena de persones contractades per l'Ajuntament a través d'un pla d'ocupació. L'accés a la Pineda del Remolar està restringit, però s'hi han desenvolupat els últims anys activitats científiques en relació a la flora i la fauna per part del Zoo i la Universitat de Barcelona i l'Institut Català d'Ornitologia.

Més verd

A partir dels pressupostos participatius posats en marxa l'any 2017, l'Ajuntament ha recollit diverses peticions de plantació en diferents barris i s'ha dissenyat una actuació global per fer-les realitat. Al llarg d'aquest any 2018 es col·locaran prop de 450 exemplars. La contractació està en procés i suposarà una inversió màxima de 121.000 euros.

Els nous exemplars seran d'espècies que s'adaptin bé a un entorn urbà i als tractaments fitosanitaris actuals. En alguns punts hi haurà menys arbres que abans, ja sigui per evitar la competència entre les seves arrels per l'espai o les ubicacions on no es pot garantir que no siguin colpejats pels vehicles quan aparquen.

Redacció / Foto: Aj. Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
155

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix