L’Ajuntament i empreses gavanenques reben cinc segells Biosphere

Imprimeix

El consistori ha rebut dos distintius pel seu model de turisme sostenible i responsable amb la platja i del Parc Arqueològic Mines de Gavà, així com les empreses locals Restaurant Ermita de Brugués, Foto Pir Video i Restaurant Barbacoa Europa

L’Ajuntament de Gavà ha rebut avui a la Casa Llotja del Mar de Barcelona dos distintius a l’adhesió del “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” per la promoció del turisme sostenible i responsable a la platja i al Parc Arqueològic Mines de Gavà. Unes distincions que atorguen la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable. A més tres empreses de Gavà han rebut també el “Compromís Biosphere”. Són Restaurant Ermita de Brugués, Foto Pir Video i Restaurant Barbacoa Europa. Fins a obtenir la distinció s’ha hagut de seguir la metodologia següent: adhesió al compromís, formació, assessorament d’elaboració dels manuals, elaboració del qüestionari i verificació del pla de millora.

Compromis biosphere 1

L’any 2017, l’Ajuntament de Gavà va començar a treballar en el nou “Compromís Biosphere” per a les dues destinacions turístiques, que compten, des de fa anys, amb el distintiu de qualitat SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos). El “Compromís Biosphere” orienta el sistema cap a la sostenibilitat turística incorporant criteris com la gestió sostenible, la conservació mediambiental, la protecció cultural, el desenvolupament socioeconòmic i la satisfacció del client.

El “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” pretén estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. És un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR) que té com a objectiu implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística. El seu desplegament i la seva implantació territorial s’articula amb la Cambra de Comerç com a entitat representativa del sector empresarial de les comarques de Barcelona així com els 11 ens de gestió turística comarcal en conveni amb l’ens provincial.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà