Molins de Rei estrena un nou sistema de recollida de brossa

Imprimeix

El centre del municipi compta cinc illes emergents, punts de contenidors només durant algunes hores de dies

Des del passat dilluns els veïns i veïnes del centre de Molins de Rei compten amb un nou sistema de recollida de brossa, conegut amb el nom d’illes emergents. El nou sistema consisteix en l’habilitació de punts de contenidors només durant algunes hores del dia, deixant la via més endreçada, reduint els abocaments de mobles i trastos vells i eliminant sorolls i males olors.

Les illes emergents estaran disponibles pel seu ús cada dia de l’any entre les 19h i les 24h. Fora d’aquest horari el carrer quedarà lliure i la gent que vulgui llençar la brossa haurà de fer-ho a la deixalleria o en altres punts de contenidors fixes. El nou sistema de recollida ha permès eliminar els contenidors soterrats, i s’ha desplegat en els següents punts:

  • C/ Rubió i Ors - Escola El Palau
  • C/ Miquel Tort amb Rafel Casanova
  • C/ Rafel Casanova – Mercat Municipal
  • Plaça del Molí
  • C/ Anselm Clavé amb Francesc Samaranch

Les illes inclouen les 4 fraccions de recollida habitual a Molins de Rei: envasos i resta, brossa orgànica, paper i cartró i vidre. Cal recordar que a la vila s’aplica el model de Residu Mínim i, per tant no hi ha contenidors grocs de rebuig.

Durant la presentació, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va explicar que “tot i que aquest nou sistema pot comportar un canvi d’hàbits per alguns usuaris, és molt beneficiós per a tothom, atès que els carrers més comercials quedaran més endreçats i agradables per passejar-hi i, al mateix temps, aconseguirem reduir els abocaments de mobles i trastos vells al costat dels contenidors”. L’alcalde també va apuntar que aquest sistema s’està implantant en molts altres municipis, però que a Molins s’ha optat per iniciar el seu desplegament en fase de proves i en un entorn reduït.

De la seva banda, el regidor de Via Pública, Marcel Marín, també va apuntar que “un altre dels punts favorables de les illes emergents és que a partir d’ara ja no tindrem un camió de 12 tones circulant pel centre de la vila a la matinada, ja que l’hem substituït per un petit camió elèctric que reduirà molt el soroll”. A més, cal tenir en compte que a l’estiu es reduirà de forma significativa les pudors, atès que només hi haurà la brossa orgànica dins dels contenidors durant un màxim de 5 hores i de poca calor.

Finalment, el regidor de Medi Ambient, Josep Raventós, va comentar que “aquest sistema permet aprofundir en l’aposta pel model de Residu Mínim, que ens permet separar i recuperar millor els residus amb un contenidor menys dels habituals, com és el groc”. En aquest sentit ha explicat que properament es faran campanyes informatives explicant els beneficis d’aquest model.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei