Festa ciutadana a Sant Boi per celebrar el Premi a la Ciutat més Sostenible

Imprimeix

L’Ajuntament ha preparat per a aquest diumenge actuacions musicals i tallers familiars sostenibles

El passat 18 de gener, Sant Boi de Llobregat va aconseguir el Premi a la Ciutat més Sostenible de l'Estat espanyol. Per a celebrar-ho, l’Ajuntament ha convocat la ciutadania a una jornada festiva amb el lema 'El premi és teu. Vine a celebrar-ho". Hi haurà actuacions musicals i tallers familiars sostenibles.

La jornada 'Sant Boi R que R sostenible' tindrà lloc aquest diumenge, dia 18 de febrer. L'objectiu és reconèixer l'esforç col·lectiu per la sostenibilitat i compartir aquest premi amb les entitats, els centres educatius, les empreses i comerços i totes les persones de la ciutat que s'hi senten implicades i que amb el seu esforç han fet possible l'obtenció del guardó.

Jornada R que R sostenible

Acte central

L'acte central de la jornada tindrà lloc a la plaça de Catalunya (11-14 hores). Hi ha previstes actuacions musicals (Carme Doora, Far i Blai Band) i tallers familiars sobre temes relacionats amb els residus i el reciclatge, l'estalvi d'energia, la mobilitat sostenible, l'alimentació saludable o l'entorn natural.

La celebració continuarà a la tarda a la plaça de l'Ajuntament (18 hores) amb una performance musical (Residual Gurus) i la projecció simbòlica d'una llum de color verd a la façana de la Casa de la Vila. S'estrenarà d'aquesta manera el sistema de projecció policromàtica instal·lat recentment a la plaça de l'Ajuntament.

Recollida de residus i eficiència energètica

El Premi a la ciutat més sostenible obtingut per Sant Boi valora les actuacions realitzades al medi urbà per lluitar contra el canvi climàtic. En especial, l'increment en més d'un 10% en un any de la recollida selectiva de residus i la millora de l'eficiència energètica a l'espai públic, als edificis municipals i a les llars. La ciutat és l'única que ha aconseguit aquest premi en dues ocasions en la màxima categoria.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi