Sant Boi torna a participar en la Marató de l’Estalvi Energètic

Ho farà amb sis escoles amb la incorporació de les escoles Barrufet i Casablanca

Un total de sis escoles de Sant Boi participaran de l'1 al 28 de febrer en la tercera edició de la Marató d’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica. L'objectiu és implicar alumnes, docents i personal de cada centre per dur a terme una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic que s'aconsegueix a la lluita contra la pobresa energètica. El resultat esperat és reduir en almenys un 10% els consums d'aigua, electricitat i gas registrats el mes de febrer de l'any passat.

Les escoles Barrufet i Casablanca participaran enguany per primer cop en aquesta iniciativa. La resta d'escoles santboianes que hi prenen part són: Antoni Gaudí, Parellada, Rafael Casanova i Antoni Tàpies.

69a70f78 873c 4602 9d8a be44f247f059

En la segona edició, les escoles santboianes participants van generar l'any passat un estalvi conjunt de 5.000 euros. Aquestes escoles van aconseguir reduir globalment els seus consums d'electricitat (-35%), gas natural (-33%) i aigua (-16%), tot estalviant més de 56.000 kWh d’energia i gairebé 100.000 litres d’aigua. El 100% dels diners estalviats a Sant Boi es van destinar a fer auditories energètiques en llars de la ciutat, per reduir-ne el consum i la despesa energètica. Les auditories s'han fet prioritàriament a llars en situació de pobresa energètica.

Sant Boi és una de les quatre ciutats que van participar en la primera edició de la Marató. Enguany ho faran onze localitats, inclosa Barcelona. Al Baix Llobregat, també hi participen El Prat i Esplugues de Llobregat.

 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix