El comerç pallejanenc aprèn a ser més eficient energèticament

Imprimeix

Onze establiments van participar en el programa de l’Ajuntament que els va oferir mesures per reduir la despesa de llum i fer un consum més responsable

L’Ajuntament de Pallejà, el marc del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i amb el suport de la Diputació de Barcelona, va posar en marxa un programa d’eficiència energètica. Un total d’onze establiments locals van sol·licitar aquest assessorament individualitzat que pretenia proposar millores als propietaris per aconseguir un estalvi energètic i contribuir a fer un comerç més competitiu i més responsable.

Durant el quart trimestre del 2017 es va desenvolupar aquest programa, durant el qual es va dur a terme un estudi de les factures del darrer any, una revisió del comptador i una altra dels consums principals. Aquests indicadors han permès als tècnics realitzar una proposta per abaratir els costos i ajustar la potència a les necessitats de l’establiment. Així mateix, s’han proposat algunes mesures bàsiques que poden ajudar a fer un ús més eficient de l’energia.

Si tenen en compte els resultats d’aquest estudi, els comerços participants podrien estalviar fins a un 41,65% de promig en la seva factura anual. Les mesures, a més, permetrien reduir les emissions de CO2 en 4.870,60 kgs, un fet que suposaria un benefici per al conjunt del municipi.

Redacció / Fotos: Arxiu