Royal: “Hem de lluitar contra la lacra social que és l’escalfament global”

Imprimeix

L’exministra de Medi Ambient, Energia i Afers Marins de França va obrir la novena edició del Cornellà Creació Fòrum

 

L’exministra francesa de Medi Ambient, Energia i Afers Marins de França (2014-2017), Ségolène Royal, va inaugurar ahir la novena edició del Cornellà Creació Fòrum. I ho ha fet parlant dels efectes del canvi climàtic (“Els tres desafiaments contra el canvi climàtic” va ser el títol de la conferència).

Autora del llibre ‘Manifest pour une justice climàtiques”, en la seva intervenció va traslladar als assistents les seves inquietuds sobre l’escalfament global i com afecta totes les àrees de la vida. Royal va destacar l’impuls que ha donat França amb l’assoliment de l’Acord Climàtic de París amb una ràpida entrada en vigor i ratificat per 144 països, on tots els signants es comprometen a transformar les seves contribucions nacionals en accions a través de l’assoliment de lleis, polítiques públiques i inversions.

S.Royal CCF12gener 1

Segons Royal “tenim la gran responsabilitat de lluitar contra la gran lacra social que és l’escalfament global”. A més va incidir en la seva conferència que el que es pretén és construir una nova harmonia entre l’home i la natura, reconciliar l’economia i l’ecologia, unir la biodiversitat i el clima. La convidada va apuntar que França actua com a país d’excel·lència ambiental definint els seus objectius i mitjans d’actuació per implementar l’Acord Climàtic de París.

A més, en la seva ponencia, Royal va posar exemples de com afecta la nostra societat l’escalfament global i va recalcar la feina que es fa des del continent africà, els més afectats, els menys responsables però, els més actius. Àfrica representa menys del 7% de les emissions mundials de GES. El canvi climàtic a l’Àfrica no és una amenaça, és una realitat. Les sequeres, seguides d’intenses pluges, destrueixen habitatges i ramats, pertorba el cicle de la collita i provoca la fam. “Però existeixen solucions i el continent s’està mobilitzant”, va afirmar.

Redacció / Fotos: Procornellà