El cranc blau americà s’introdueix als espais naturals del Prat

Aquest crustaci és una espècie invasora i molt apreciada per la seva qualitat gastronòmica

El cranc blau americà ha arribat als espais naturals del Prat de Llobregat, després que fos detectat per primera vegada a Catalunya l'any 2012 al delta de l'Ebre. Hores d'ara, aquest crustaci invasor de sorprenent coloració viu a tota la costa ibèrica mediterrània, almenys entre Múrcia i el delta del Llobregat, i a la costa atlàntica s'ha trobat al Guadalquivir i al Cantàbric.

cranc

L'estiu passat es van detectar alguns exemplars a la desembocadura de la riera de Sant Climent, a Viladecans i, fa poques setmanes es va trobar una closca a la desembocadura del canal de la Bunyola, al Pratde Llobregat. A Europa fa dècades que hi és. Originari de la costa atlàntica americana, des dels Estats Units al Brasil, és una espècie amb interès pesquer, donada la seva bona qualitat gastronòmica. És gran, adaptable i de creixement ràpid, per la qual cosa es tem el seu impacte sobre les espècies marines autòctones. 

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. El Prat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix