Viladecans guanya El Contenidor d’Or del mes de desembre

El municipi ha incrementat en un 74,02% el reciclatge d’envasos de vidre en relació amb el mateix mes de l’any passat 

Viladecans s’ha proclamat guanyador d’El Contenidor d’Or del mes de desembre. La seva taxa de reciclatge de vidre, és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant, ha passat de ser de 0,71 el desembre de 2016 a 1,23 el desembre de 2017, fet que suposa un augment del 74,02%. Com a premi, i en reconeixement de la implicació de tots els veïns de Viladecans amb el reciclatge del vidre, El Contenidor d’Or quedarà instal·lat a la Plaça Europa durant tot el mes de gener, fins que es proclami el nou guanyador mensual. 

En segona posició se situa Rubí (25,38%) i Vilafranca del Penedès (8,30%). L’últim municipi que ha tingut un increment de la taxa ha sigut Sant Cugat del Vallès, amb un increment del 4,64%. La resta de participants han disminuït la seva taxa de recollida.

el premi final consisteix en una dotacio economica per a un projecte amb retorn social per al municipi

En el mateix ordre que en la classificació de desembre, Viladecans, Rubí i Vilafranca del Penedès encapçalen el rànquing general amb un 29,49 %,  un 22,19 % i un 11,17 % d’augment de mitjana, respectivament.

Segueix la competició 

El marcador va començar a comptar el dia 1 de novembre i el concurs s’allargarà fins al 30 d’abril de 2018. Cada mes es continuaran mesurant els residus de vidre que es reciclin als municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Això servirà per proclamar mensualment un municipi guanyador, on s’instal·larà El Contenidor d’Or.

En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa mensual de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat, com per exemple instal·lar un parc infantil, desenvolupar un projecte d’una entitat o ONG local, aconseguir materials per a un equipament cultural o associatiu o patrocinar un equip esportiu. A més, per celebrar la victòria del municipi, s’hi organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a tota la família.

 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix