Comencen les obres d'un gual inundable al riu Llobregat

Imprimeix

Connectarà Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat amb Sant Vicenç dels Horts

Durant aquest mes de desembre han començat les obres de construcció d’un gual de formigó inundable de 4 metres d’amplada i 30 metres de longitud sobre la llera del riu Llobregat que permetrà la connexió dels marges dels termes municipals de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat amb Sant Vicenç dels Horts. Les obres es desenvolupen tot just al costat del viaducte que creua el riu entre aquestes tres poblacions. 

A la banda de Molins de Rei, el gual s'allargarà amb una passarel·la de 75 metres de longitud, 4 metres d'amplada i un gruix de 20 cm. Per comunicar gual i passarel·la amb els camins existents del Parc Agrari del Llobregat, es construiran uns camins o rampes sobre els talussos a banda i banda de la llera. Aquest és un pas més en l’execució de les obres de millora de la mobilitat i arranjament dels camins del Parc Agrari del Llobregat que ja es van iniciar fa uns anys. També es preveuen tasques de regeneració de l'entorn natural, formació de prats amb hidrosembra i plantació de nous exemplars d'arbres i arbustos.

Les obres tindran una durada aproximada de 5 mesos i, per tant, a partir de l’estiu els usuaris ja podran gaudir d’aquest nou pas entre els dos marges del riu Llobregat. El projecte de construcció té un cost de 745.364,03 euros. Cada Ajuntament implicat aportarà un 23,33% i la resta serà aportat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (30,01%). 

Redacció / Foto: Arxiu