La Tergeta Verda rep gairebé 250 peticions el primer mes i mig

Imprimeix

El 74% dels cotxes desballestats eren de gasolina i d’aquests, gairebé la meitat estaven matriculats entre el 1995 i el 2000

L’AMB ha presentat el balanç de les primeres sol·licituds de la targeta verda metropolitana, que ofereix tres anys de transport públic gratuït a canvi de desballestar un cotxe antic contaminant, i fa el lliurament del títol als primers usuaris que l’han sol·licitat..

Des del 2 d’octubre, quan es va obrir el període de sol·licitud, i fins al 19 de novembre, AMB Informació ha rebut 249 sol·licituds, de les quals 202 ja han estat validades pel servei i admeses a tràmit. Durant l’octubre, que ha sigut el primer mes de vigència del títol, s’han acceptat 62 peticions, i al llarg dels 20 primers dies de novembre ja s’ha donat llum verda a 140 noves sol·licituds. Poveda ha agraït, en nom de l’AMB, la sensibilitat i la iniciativa de fer aquest pas per part de totes les persones que ja han fet la sol·licitud. També ha destacat la importància de fer un canvi d’hàbits en la mobilitat i l’incentiu que fa l’administració per promoure’ls.

poveda targetaverda

La demanda

Fins ara, ja han demanat el títol ciutadans de 20 municipis. Analitzant-ne la distribució geogràfica, els municipis metropolitans amb més demanda són: Barcelona, amb un total de 138 sol·licituds; l’Hospitalet de Llobregat, amb 8; Badalona, Sant Boi de Llobregat i  Santa Coloma de Gramenet, amb 7  sol·licituds cadascun. També s’han rebut sol·licituds de Viladecans, Sant Joan Despí, Sant Cugat del Vallès o Cerdanyola del Vallès, entre d’altres.

targeta verda poveda 2

El 55% dels usuaris que han demanat la T-verda metropolitana tenen més de 50 anys, mentre que la franja d’edat compresa entre els 18 i els 29 anys és la que registra menys sol·licitants. De les 202 sol·licituds acceptades, hi ha 25 ciutadans que han decidit cedir l’ús de la T-verda i que, tal com permet la normativa, una persona del seu nucli familiar en sigui la beneficiària. 

Tipologia del vehicle i combustible

De les 202 sol·licituds acceptades pel Servei AMB Informació, 186 corresponen a turismes i 16 a ciclomotors. Sobre el combustible predominant dels vehicles desballestats, destaca la gasolina. El 74% dels cotxes desballestats són de gasolina (148 vehicles) i d'aquests, gairebé la meitat estaven matriculats entre el 1995 i el 2000. El 26% restant (54 vehicles) correspon a dièsel, que majoritàriament estaven matriculats entre els anys 1995 i 2005.

Nou títol

La T-verda metropolitana és el nou títol de transport metropolità que premia i discrimina positivament els ciutadans dels 36 municipis metropolitans que canvien definitivament els cotxes privats més contaminants pel transport públic, amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits de la ciutadania cap a una mobilitat més neta que contribueixi a disminuir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire. Dóna dret a utilitzar, sense limitacions d’horari, la xarxa de transport públic del Sistema Tarifari Integrat de l’ATM en totes les seves zones (tots els serveis de transport públic integrats dins de les 6 corones tarifàries de l'ATM).

 

Redacció / Fotos: AMB