La Tergeta Verda rep gairebé 250 peticions el primer mes i mig

El 74% dels cotxes desballestats eren de gasolina i d’aquests, gairebé la meitat estaven matriculats entre el 1995 i el 2000

L’AMB ha presentat el balanç de les primeres sol·licituds de la targeta verda metropolitana, que ofereix tres anys de transport públic gratuït a canvi de desballestar un cotxe antic contaminant, i fa el lliurament del títol als primers usuaris que l’han sol·licitat..

Des del 2 d’octubre, quan es va obrir el període de sol·licitud, i fins al 19 de novembre, AMB Informació ha rebut 249 sol·licituds, de les quals 202 ja han estat validades pel servei i admeses a tràmit. Durant l’octubre, que ha sigut el primer mes de vigència del títol, s’han acceptat 62 peticions, i al llarg dels 20 primers dies de novembre ja s’ha donat llum verda a 140 noves sol·licituds. Poveda ha agraït, en nom de l’AMB, la sensibilitat i la iniciativa de fer aquest pas per part de totes les persones que ja han fet la sol·licitud. També ha destacat la importància de fer un canvi d’hàbits en la mobilitat i l’incentiu que fa l’administració per promoure’ls.

poveda targetaverda

La demanda

Fins ara, ja han demanat el títol ciutadans de 20 municipis. Analitzant-ne la distribució geogràfica, els municipis metropolitans amb més demanda són: Barcelona, amb un total de 138 sol·licituds; l’Hospitalet de Llobregat, amb 8; Badalona, Sant Boi de Llobregat i  Santa Coloma de Gramenet, amb 7  sol·licituds cadascun. També s’han rebut sol·licituds de Viladecans, Sant Joan Despí, Sant Cugat del Vallès o Cerdanyola del Vallès, entre d’altres.

targeta verda poveda 2

El 55% dels usuaris que han demanat la T-verda metropolitana tenen més de 50 anys, mentre que la franja d’edat compresa entre els 18 i els 29 anys és la que registra menys sol·licitants. De les 202 sol·licituds acceptades, hi ha 25 ciutadans que han decidit cedir l’ús de la T-verda i que, tal com permet la normativa, una persona del seu nucli familiar en sigui la beneficiària. 

Tipologia del vehicle i combustible

De les 202 sol·licituds acceptades pel Servei AMB Informació, 186 corresponen a turismes i 16 a ciclomotors. Sobre el combustible predominant dels vehicles desballestats, destaca la gasolina. El 74% dels cotxes desballestats són de gasolina (148 vehicles) i d'aquests, gairebé la meitat estaven matriculats entre el 1995 i el 2000. El 26% restant (54 vehicles) correspon a dièsel, que majoritàriament estaven matriculats entre els anys 1995 i 2005.

Nou títol

La T-verda metropolitana és el nou títol de transport metropolità que premia i discrimina positivament els ciutadans dels 36 municipis metropolitans que canvien definitivament els cotxes privats més contaminants pel transport públic, amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits de la ciutadania cap a una mobilitat més neta que contribueixi a disminuir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire. Dóna dret a utilitzar, sense limitacions d’horari, la xarxa de transport públic del Sistema Tarifari Integrat de l’ATM en totes les seves zones (tots els serveis de transport públic integrats dins de les 6 corones tarifàries de l'ATM).

 

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix