Dunes noves i reconstruïdes a Gavà i Castelldefels

L’AMB ha treballat sobre 3.900 metres de front litoral i una superfície d’uns 15.000 m2

Construir dunes noves i reforçar d'altres amb la plantació de diferents espècies dunars han estat les tasques principals que, durant el més d'octubre, l'AMB ha realitzat en aplicació de la quarta fase del Projecte de Dunes Híbrides per part de l'AMB. Les feines d'aquesta fase s'han centrat en Gavà i Castelldefels. S'ha treballat sobre 3.900 m de front litoral, construint dunes noves i reforçant les dunes existents, sobre una superfície d’uns 15.000 m2.

435ff6af 83f4 4c1e 9a8c 8a968597e70f

Després d'aquests moviments de sorra s'ha procedit a la plantació de les dunes noves i reconstruïdes, amb 3.250 plantes  de diferents espècies; Ammophila arenaria, Elymus farctus i Sporobolus pungens.

Tanques de fusta i corda

Una vegada portada a terme la plantació, a partir del mes de novembre es construiran 570 metres de noves tanques de fusta i corda  (Castelldefels i Gavà) per les dunes que no estaven protegides.

dunes 2

Altres 300 metres de tanques de corda de les dunes s'han desplaçat cap a mar per augmentar la superfície protegida de les dunes. El sistema dunar representa quasi el 50% de la superfície de les platges del Baix Llobregat amb un total de 620.000 m2.

Les dunes són una estructura fonamental per apaivagar els efectes la pujada del nivell del mar degut al canvi climàtic. Contribueixen, per tant, de manera decisiva en la preservació del litoral i garanteixen la continuïtat de les platges. Una correcta gestió integrada de les platges que inclogui les dunes pot ajudar a evitar les conseqüències derivades dels temporals de mar que comporten molts danys i despeses durant l'hivern. Les dunes són doncs espai a protegir i promoure pels seus valors ambientals, educatius i paisatgístics.

Per tal de reforçar aquests conceptes i sensibilitzar la població envers aquesta necessitat, l'AMB realitza regularment accions populars que millores aquests ecosistemes. Properament hi ha prevista una a Castelldefels, el 4 de novembre.

 

Redacció / Fotos: AMB
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix