Se celebra la Fira d'Energies Renovables, Eficiència i Pobresa Energètica

Imprimeix

La jornada, que es va celebrar a Castelldefels, va incloure la xerrada 'El Canvi Climàtic: què hi podem fer?' a càrrec del meteoròleg de TV3 Francesc Mauri

La plaça de l'Església de Castelldefels va acollir el passat dissabte 21 d'octubre la primera Fira d'Energies Renovables, Eficiència i Pobresa Energètica amb l'objectiu d'impulsar un model energètic renovable i eficient. Amb activitats i xerrades durant tot el matí, la fira va apostar per reduir el consum energètic de forma eficient optimitzant els processos productius i l'ús de l'energia. En la mateixa línia va voler sensibilitzar de la necessitat d'alliberar els carrers de la sobrecàrrega i de l'excés de mobilitat privada i de prioritzar sistemes de desplaçament més sostenibles: a peu, en bici, en vehicles elèctrics o en transport públic.

fira castefa feta

fira castefa fet

La jornada va comptar també amb diverses xerrades com Aïllaments en la rehabilitació d'habitatges, a càrrec de Toni Guardia; Finançament de Projectes d' Impacte Positiu amb inversors Km 0, a càrrec de Manel Blasco; El Canvi Climàtic: què hi podem fer? a càrrec de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3; Despesa zero en climatització i aigua calenta en pisos i cases, a càrrec de José M. López; i del  Servei Municipal d'Habitatge, Projecte contra la pobresa energètica a Castelldefels.

37878410331 02b8b0ab72 z

“Des de l'Ajuntament estem fortament preocupats per què podem aportar per animar a la ciutadania a que s'impliqui més i ens comprometem tots amb la lluita contra el canvi climàtic. Mobilitat sostenible, reciclatge, recuperació del patrimoni natural... i avui concretament el que preteníem era que els empresaris de la ciutat i els nostres ciutadans poguessin conèixer moltes opcions sobre com estalviar energia, utilitzar-la millor o quines opcions en mobilitat sostenible hi ha avui en dia”, va explicar el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ramon Morera. “Jo crec que els ciutadans que estan passant per aquí estan sorpresos de les opcions de mobilitat elèctrica. La nostra factura elèctrica cada dia és més alta i l'impacte sobre el medi ambient és cada cop més negatiu per un excés de consum elèctric, molt d'ell a través de la crema de combustibles fòssils. Ens ha semblat que amb aquesta fira podem difondre més a la ciutat de Castelldefels i als seus empresaris noves opcions d'estalvi energètic.”

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels