Se celebra la Fira d'Energies Renovables, Eficiència i Pobresa Energètica

La jornada, que es va celebrar a Castelldefels, va incloure la xerrada 'El Canvi Climàtic: què hi podem fer?' a càrrec del meteoròleg de TV3 Francesc Mauri

La plaça de l'Església de Castelldefels va acollir el passat dissabte 21 d'octubre la primera Fira d'Energies Renovables, Eficiència i Pobresa Energètica amb l'objectiu d'impulsar un model energètic renovable i eficient. Amb activitats i xerrades durant tot el matí, la fira va apostar per reduir el consum energètic de forma eficient optimitzant els processos productius i l'ús de l'energia. En la mateixa línia va voler sensibilitzar de la necessitat d'alliberar els carrers de la sobrecàrrega i de l'excés de mobilitat privada i de prioritzar sistemes de desplaçament més sostenibles: a peu, en bici, en vehicles elèctrics o en transport públic.

fira castefa feta

fira castefa fet

La jornada va comptar també amb diverses xerrades com Aïllaments en la rehabilitació d'habitatges, a càrrec de Toni Guardia; Finançament de Projectes d' Impacte Positiu amb inversors Km 0, a càrrec de Manel Blasco; El Canvi Climàtic: què hi podem fer? a càrrec de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3; Despesa zero en climatització i aigua calenta en pisos i cases, a càrrec de José M. López; i del  Servei Municipal d'Habitatge, Projecte contra la pobresa energètica a Castelldefels.

37878410331 02b8b0ab72 z

“Des de l'Ajuntament estem fortament preocupats per què podem aportar per animar a la ciutadania a que s'impliqui més i ens comprometem tots amb la lluita contra el canvi climàtic. Mobilitat sostenible, reciclatge, recuperació del patrimoni natural... i avui concretament el que preteníem era que els empresaris de la ciutat i els nostres ciutadans poguessin conèixer moltes opcions sobre com estalviar energia, utilitzar-la millor o quines opcions en mobilitat sostenible hi ha avui en dia”, va explicar el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ramon Morera. “Jo crec que els ciutadans que estan passant per aquí estan sorpresos de les opcions de mobilitat elèctrica. La nostra factura elèctrica cada dia és més alta i l'impacte sobre el medi ambient és cada cop més negatiu per un excés de consum elèctric, molt d'ell a través de la crema de combustibles fòssils. Ens ha semblat que amb aquesta fira podem difondre més a la ciutat de Castelldefels i als seus empresaris noves opcions d'estalvi energètic.”

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix