Declaració política a Gavà en suport de Depana

El consistori municipal baixllobregatí reclamarà augmentar la protecció natural del delta del Llobregat

El Ple municipal de Gavà va aprovar, amb els vots a favor de GSSP, C's i el PSC i les abstencions del PP i CiU, una declaració política presentada per ERC on es dona suport a les reivindicacions del grup ecologista Depana davant la Comissió Europea per augmentar la protecció dels espais naturals del delta del Llobregat.

La moció es va debatre arran de l'acceptació, per part de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, d'estudiar una queixa presentada per Depana fa cinc anys per demanar empara a la Unió Europea davant la deficient protecció d'aquesta zona i l'incompliment que això suposa de les directives comunitàries.

L'entitat ecologista va denunciar que l'Estat espanyol ha infringit diferents normatives europees relatives a la conservació de les poblacions d'aus silvestres del delta, així com dels hàbitats naturals i la flora. Uns compromisos adquirits en la declaració d'impacte ambiental vinculada a l'ampliació de l'aeroport del Prat i la desviació de la desembocadura del riu Llobregat. La queixa sosté també que el Govern de la Generalitat ha incomplert la Directiva Aus en fer prevaldre criteris urbanístics sobre els científics a l'hora de delimitar les zones a protegir.

A la declaració aprovada al Ple municipal de Gavà es considera que la decisió de la Comissió de Peticions suposa un pas ferm i decisiu en l'objectiu d'obligar a les dues administracions a complir els seus compromisos. És per aquest motiu que la moció instà a l'Estat espanyol i a la Generalitat a implementar les mesures adients per augmentar la preservació de la zona. hores.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix