Cornellà de Llobregat celebra demà un Dia sense Cotxes

L’Ajuntament tallarà diversos trams d’una vintena de carrers de la ciutat on només es permetrà la circulació de bicicletes, patins, patinets i transport públic

 

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha organitzat per al diumenge 24 de setembre un Dia sense Cotxes per promoure uns hàbits de transport més sostenibles, segurs i saludables. Diversos trams d’una vintena de carrers de la ciutat quedaran tallats al trànsit de vehicles, tan sols es permetrà la circulació de bicicletes, patins, patinets i transport públic.

Captura de pantalla 2017 09 23 a las 06.56.51

Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar la recuperació d’espais i carrers habitualment ocupats per vehicles, contribuir així a millorar la qualitat de l'aire i a reduir la contaminació. A més de crear espais amb menys soroll i més saludables, aconseguim més llocs de trobada per gaudir de la ciutat.

La iniciativa s’emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra a tota Europa, oficialment, del 16 al 22 de setembre, amb el lema "Mobilitza't per un aire més net!".

els alumnes de l ies martin i soler celebren el dia sense cotxes amb una marxa ciclista per la ciutat

Gimcana

Per dinamitzar la jornada i experimentar com respira la ciutat amb menys cotxes circulant pels seus carrers, es farà una gimcana que discorrerà per aquests trams, entre les 11 i les 13 hores. La gimcana finalitzarà a la plaça de l’Església, entre les 13 i les 13:30h, on els participants hauran d’acreditar la superació de les proves i entraran en el sorteig d’una bicicleta i un lot de complements per a la bici. Durant tot el matí, en aquest punt, es faran diferents activitats d’educació per a la sostenibilitat, obertes a tota la ciutadania: fer granissats amb l’energia que generin pedalant, activitats esportives, participar en un mural col·lectiu sobre mobilitat sostenible o visitar un autobús urbà.

Com a les darreres edicions, l’Ajuntament de Cornellà ha programat unes altres activitats a l’entorn de la Setmana de la Mobilitat des del passat cap de setmana, i se suma a la Baixcicletada, el diumenge 8 d’octubre, una passejada popular en bicicleta en què participen set municipis de la comarca.


Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix