Molins de Rei engega un programa pilot per controlar el mosquit tigre

L’objectiu de l’experiment és obtenir més informació sobre els costums d’aquest insecte per, posteriorment, controlar-ne millor les plagues

Entre els mesos de setembre i novembre es realitzarà un experiment a Molins de Rei pel control del mosquit tigre. Es tracta del projecte TIGER, executat pel Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat, que s’ocupa també rutinàriament del control dels mosquits al municipi, per delegació municipal.

Dos barris

El treball al municipi baixllobregatí està programat entre setembre i novembre a diferents zones de Bonavista i del Torrent de l’Hospital, i és un estudi per tal d’avaluar la capacitat del mosquit tigre de dispersió en vol autònom. L’estudi permetrà conèixer millor els seus costums, i per tant també perfeccionar el seu control, fins al punt que es podrà saber quin és el radi d’actuació del mosquit des del seu punt de naixement.

IMG 20170824 115045

Paranys de plàstic

L’experiment consisteix en una gran captura contínua, utilitzant paranys de plàstic de color negre que estan degudament identificats. Són inofensius per les persones, no porten cap químic ni cap dispositiu, i simplement els mosquits hi entren i ja no en poden sortir. Els tècnics recuperaran aquests insectes i els prepararan per a l’anàlisi posterior. Aquesta acció beneficiarà els barris, perquè es realitzarà mitjançant la instal·lació massiva de trampes i, per tant, es capturaran molts mosquits tigre que ja no picaran els veïns. Això es combinarà amb els efectes positius del tractament contra larves de mosquit tigre en els embornals que ja s’executa rutinàriament.

Col·laboració veïnal

Des del Servei de Control de Mosquits i l’Ajuntament es demana als veïns a qui se’ls hi proposi, que facilitin col·locar una trampa a la seva finca. Però sobretot es prega que ningú no manipuli cap d’aquests objectes que es pugui trobar en la via pública. Els resultats i conclusions de l’experiment seran comunicats públicament un cop finalitzat.

 

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix