Restriccions de l’ús dels vehicles a Sant Boi, Sant Just i Castelldefels

El III Consell de Mobilitat de l'AMB ha presentat la senyalització que indicarà els vehicles que poden circular per les rondes en episodis de contaminació

Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern i Castelldefels, juntament amb Badalona i Sant Cugat del Vallès, restringiran l’ús dels vehicles més contaminants dins del nucli urbà. Aquestes àrees d’atmosfera protegida estaran senyalitzades i hi ha un total de 17 convenis endegats entre l’AMB i els municipis metropolitans per tirar endavant mesures similars. La mesura s'ha anunciat en el marc del III Consell de Mobilitat, òrgan metropolità que va néixer l'estiu passat per assentar les bases d'una mobilitat metropolitana més neta i sostenible. Més d’un centenar d’experts han participat en la trobada.

III Consell Mobilitat AMB

Senyalització

Durant la reunió, l’AMB ha presentat la nova senyalització viària per restringir la circulació dels vehicles més contaminants, les primeres proves pilots de Zones de Baixes Emissions (ZBE) locals, les primeres proves pilots del projecte Park&ride metropolità i l’app que donarà el servei, així com nous projectes que s’activaran aquest estiu per estendre l’ús de la bici com a mitjà de transport diari, com el Biciempresa. Arran de la coordinació de l’AMB amb els ajuntaments de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Esplugues i Sant Adrià del Besòs, l’organisme metropolità ha presentat la senyalització viària que s’instal·larà a les sortides de les Rondes per indicar quins vehicles poden circular-hi en situacions de restricció per episodis de contaminació.

mobilitat

Es tracta d'un "pas important" en la posada en funcionament de la ZBE que "demostra que les restriccions seran realitat en els propers mesos”, segons el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda. “A partir de l’1 de desembre del 2017, en situació d’episodi de contaminació, no podran circular, de 07.00 h a 20.00 h, en dies laborables, els turismes que no disposin d’etiqueta ambiental de la DGT. A partir de l'1 de gener del 2020, aquestes condicions seran permanents i s’estendran a la resta de vehicles”, ha recordat Poveda. “Ara seguirem el treball conjunt per acabar de coordinar-nos en els processos administratius, de seguiment, d’operativa i de sancions si s’escau”, ha afegit.

subvencio AMB 0

Bicicleta elèctrica i carrils bici

D’altra banda, Poveda ha recordat que aquest juliol s’obrirà la nova convocatòria de 250 euros de subvenció per la compra d’una bicicleta elèctrica per als ciutadans metropolitans. A més, la junta de govern de l’AMB ha aprovat aquest dilluns la convocatòria per al 2017 per subvencionar la construcció de nous carrils bici, amb una nova dotació de 2 milions d’euros. “Així seguim desenvolupant la BICIVIA, la xarxa pedalable metropolitana que connecta els nostres 36 municipis i permet afavorir l’ús quotidià d’aquest mitjà de transport saludable i net”, ha assenyalat Poveda.

Redacció / Fotos: Google Maps-AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix