L’Ajuntament de Molins de Rei informa i assessora sobre estalvi energètic

Aquest mes de juny s’ha organitzat la xerrada Desmuntant les factures de la llum, el gas i l’aigua

L’Ajuntament de Molins de Rei ha impulsat una campanya divulgativa que ajuda a reduir el consum energètic i estalviar en la factura dels subministraments. Un equip tècnic municipal ha presentat dels serveis en matèria d’estalvi energètic que ofereix el consistori a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica, mentre que el representant d’Ecoserveis, Mario Sancho, va repassar les modalitats, conceptes i sigles de la factura de la llum, els tipus de tarifes: regulada i lliure, les prevencions davant la visita dels comercials de llum i gas i els drets de les persones en situació de vulnerabilitat econòmica, també conegut com a bo social. L’acte va cloure amb l’assessorament individualitzat als assistents.

Ajustar la potència contractada a les necessitats de cada llar, triar la modalitat de contractació del mercat regulat, escollir la tarifa de discriminació horària o tramitar el Bo Social són algunes mesures senzilles que permeten reduir l’import de la factura d’electricitat. Canviar les bombetes incandescents per leds, desconnectar els electrodomèstics del corrent i no deixar-los en “standby”, utilitzar programadors horaris en determinats electrodomèstics, revisar els tancaments de finestres i portes i rentar amb aigua freda, són petits canvis d’hàbits que ens permetran reduir el consum i estalviar en la factura.

Seguint aquestes recomanacions, el marge per disminuir el consum d’energia i pagar menys en el rebut és molt gran. És per això que l’Ajuntament ha organitzat una campanya impulsada per les regidories de Consum i Serveis Socials per reduir la despesa energètica. Així, aquest mes de juny s’ha organitzat la xerrada Desmuntant les factures de la llum, el gas i l’aigua amb l’objectiu de difondre unes pautes bàsiques que permetran als inquilins estalviar en el consum energètic. Paral·lelament, els Serveis Socials ofereixen als usuaris la possibilitat de fer una auditoria energètica de l’habitatge.

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix