S’intensifica les actuacions contra les paneroles a Molins de Rei

Al llarg de tot l’estiu, el consistori municipal anirà realitzant inspeccions periòdiques

Des de finals d'abril es fa un control sistemàtic de les paneroles en el clavegueram dels principals carrers de Molins de Rei. Aquesta actuació pot provocar l’aparició puntual d’un major nombre d’insectes morts a la via pública, que seran retirats en el menor temps possible.

Quan arriba la calor la presència de paneroles (o escarabats de cuina) al clavegueram és un fet que provoca moltes molèsties als veïns i veïnes. Des de l’Ajuntament de Molins de Rei, a banda de mantenir el clavegueram en bones condicions al llarg de tot l’any, a finals del mes d’abril es va impulsar una bateria de controls específics per detectar les paneroles i realitzar els tractaments sempre que siguin necessaris.

Al llarg de tot l’estiu, i com cada any, s’aniran realitzant inspeccions periòdiques del clavegueram, aproximadament cada quinze dies, i aquestes s’aniran espaiant a mida que el nombre de paneroles vagi minvant. Quan es fan aquests tractaments les paneroles intenten fugir i això provoca que siguin més visibles al carrer, però moren en poc temps. L'Ajuntament pot actuar al clavegueram però també recomana als propietaris i a les comunitats de propietaris que realitzin una neteja anual per mantenir en bones condicions els baixants i registres que es trobin dins de les seves propietats i evitar així que les paneroles puguin accedir-hi.

Les altes temperatures, la manca de pluges torrencials, la impossibilitat d'utilitzar productes d’elevada toxicitat que afecten el medi ambient i les persones i el canvi climàtic ha provocat que en els darrers anys es noti més la presència d'aquests insectes. 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despi (Arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix