ERC-Gavà demana que s’aturi un pla d'urbanització a Llevant-Mar

Els republicans volen que aquest sector s’integri dins dels espais protegits del Delta del Llobregat i que no es construeixi habitatges d’alt standing

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una proposta al Ple de juny on insta al govern local a defensar el medi natural del municipi i impedir la urbanització del sector Llevant Mar, a la zona de la platja i la Pineda.

Els republicans presenten aquesta iniciativa davant la decisió de la promotora Lark Reoco 1 SL, nova propietària majoritària del sector abans esmentat, d'iniciar els tràmits administratius de reforma del planejament per urbanitzar la zona i fer-hi habitatges d'alt standing. ERC recorda que l'any 2013 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar l'aprovació d'un projecte semblant, per les seves mancances mediambientals. Una sentència que fou ratificada, el 2015, pel Tribunal Suprem.

Llevant mar 742c2

D’altra banda, el ministeri de Fomento, a través d'AENA, va informar desfavorablement, els anys 2000 i 2002, sobre les construccions per a usos residencials, dotacionals educatius i sanitaris que figuren a la zona de Llevant Mar. A més, els republicans expliquen que segons la memòria sotmesa ara a exposició pública, el nou planejament impulsat per la promotora incompleix la Llei d'Urbanisme de Catalunya, que estableix l'obligatorietat de destinar sòl suficient per tal que un mínim del 30% d'habitatges siguin de protecció pública.
 
Així mateix, la delimitació de l'espai marítim-terrestre que incorpora és antic, ja que no respon a la realitat física alterada per la regressió de la platja en aquest sector. Aquest fet incrementa el perill d'inundabilitat, cosa que el fa automàticament no urbanitzable, segons la mateixa norma urbanística.

El grup municipal d’ERC-Gavà ha presentat diferents aportacions a l'estudi ambiental estratègic, on també indica que a Llevant Mar hi ha pineda litoral sobre dunes i comunitats vegetals inventariades i reconegudes per estudis científics avalats per la Generalitat. I, segons la Directiva d'Hàbitats de la Unió Europea, les administracions públiques estan obligades a vetllar per la conservació i protecció d'aquests espais.

Els republicans consideren que el patrimoni natural de Gavà és l'element del municipi més ben valorat per la ciutadania a les darreres enquestes realitzades i que el govern local fa bandera de la sostenibilitat ecològica ambiental i destina diners públics a campanyes de propaganda com la que porta per nom Naturalment. Així insten a impedir la urbanització del sector de Llevant Mar, atenen als criteris indicats. I a fer els tràmits oportuns per integrar aquest sector dins dels espais protegits del Delta del Llobregat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix