Sant Boi engega una campanya de recollida de vidre a bars i restaurants

Imprimeix

El municipi baixllobregatí compta amb 40 contenidors per facilitar la recollida de grans quantitats

Tal com està fent El Prat de Llobregat, l'Ajuntament de Sant Boi i Ecovidrio han posat en marxa una campanya per impulsar el reciclatge de vidre als establiments d'hostaleria, restauració i càtering de la ciutat. Per facilitar la recollida selectiva d'aquest material s'han instal·lat al terme municipal 40 contenidors VACRI de recollida bilateral, amb la boca més ampla i un sistema hidràulic d'elevació que faciliten l'abocament i la recollida de grans quantitats. El tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, i la gerent d'Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo, han presentat l'aplicació d'aquest sistema als nous contenidors de la ciutat (veure fotografia adjunta).

La campanya busca un contacte directe amb responsables dels establiments del sector a la ciutat. Un equip d'informadors ambientals els ha visitat durant la segona quinzena de maig per oferir-los informació detallada sobre com separar correctament el vidre i sobre els avantatges de reciclar. D'aquesta manera s'han pogut conèixer de primera mà els hàbits i les necessitats de cada establiment amb la finalitat de poder adequar-hi els recursos per facilitar-los el reciclatge de vidre. A més, durant juny se'ls lliuraran galledes gratuïtes per facilitar el transport dels residus de vidre als contenidors.

DCRRh6SXcAIlotJ

Col·laboració

La col·laboració entre l'Ajuntament i Ecovidrio té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat, que ja ha augmentat en un 13,5% gràcies a la renovació integral del sistema de recollida de residus duta a terme a la ciutat entre finals de 2016 i principis de 2017. El sector de l'hostaleria és clau perquè consumeix prop de la meitat dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a l'Estat espanyol.

Segons les darreres dades disponibles, entre gener i abril de 2017 els ciutadans de Sant Boi van abocar per separat als contenidors verds 377 tones de vidre. Aquesta xifra equivaldria a una mitjana de reciclatge de 13,5 kg de vidre per habitant i any, és a dir, uns 52 envasos per persona . La ciutat disposa en l'actualitat de 287 contenidors de vidre, de manera que hi ha un contenidor per cada 287 habitants.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat