Molins de Rei s'adhereix al projecte Viles Florides

Imprimeix

El jurat comunicarà quin distintiu atorga al municipi baixllobregatí després d’haver visitat la població

Molins de Rei s’incorpora al projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Després d’haver visitat el municipi i d’haver-se reunit amb els responsables tècnics i polítics dels àmbits de turisme i verd urbà, el jurat comunicarà quin distintiu atorga al municipi baixllobregatí.

Valoració      

Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

El regidor de Via Pública, Miquel Zaragoza, ha assegurat que “amb aquest nou contracte i l'adhesió a Viles Florides busquem fer un salt qualitatiu en la gestió de la jardineria urbana, prioritzant les actuacions sostenibles amb la utilització d’espècies de baix consum hídric, utilitzant criteris d’esporga molt menys agressius amb els arbres i incorporant eines i vehicles ecològics a la flota". De la seva banda, la regidora de Turisme, Carme Madorell, ha emplaçat a la gent a “reforçar aquesta aposta que fa l’Ajuntament millorant l’aspecte dels seus balcons, perquè una vila amb flors és una vila molt més agradable, atractiva i cívica.”

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei