SEAT fa una aposta decidida pel medi ambient

La companyia automobilística vol reduir els seus efectes contaminants en un 50% fins a 2025

 

SEAT s'ha proposat reduir a la meitat la seva petjada mediambiental fins a 2025, en comparació de 2010. De fet, fins a finals de 2016, la companyia va aconseguir millorar les seves cinc principals indicadors mediambientals (consums d'energia i d'aigua, així com generació de residus, compostos orgànics volàtils i CO2) en un 33,6%. Amb aquesta xifra, la companyia va aconseguir, dos anys abans del previst, culminar el repte de millorar el seu impacte mediambiental en un 25% fins a 2018.

seat medi ambient 2

Pla Ecomotive Factory

La millora d'aquests indicadors s'emmarca en el Pla Ecomotive Factory, l'estratègia mediambiental de SEAT en l'àmbit de la producció de vehicles. El pla preveu una sèrie de mesures i projectes per maximitzar recursos i minimitzar les emissions en tots els processos productius de la companyia.

Gràcies a la implantació del Pla, engegat en 2011, SEAT ha aconseguit disminuir les emissions de CO2 en un 66,2%, amb mesures com la recuperació de calor dels processos, eficiència en el control de la climatització i l'aïllament tèrmic, subministrament de calor externa amb biomassa o la compra d'energia verda, entre altres.

seat medi ambient 3

A més, la companyia ha generat menys residus i compostos orgànics volàtils, concretament un 41,4% i un 16,2% menys, respectivament, gràcies a la separació selectiva d'envasos o la substitució d'alguns dels dissolvents i ceres usades en el procés productiu. El consum d'energia s'ha reduït un 21,7%, i el d'aigua, un 22,5%, amb mesures com la reducció de la temperatura en alguns processos de fabricació o la instal·lació d'un nou filtre en la prova de pluges per verificar l'estanquïtat dels cotxes.

El vicepresident de producció de SEAT, Andreas Tostmann, ha destacat l'aposta de la companyia per minorar el seu impacte mediambiental i optimitzar els seus recursos, la qual cosa ha suposat un increment de les seves inversions i projectes en matèria de sostenibilitat. “Durant 2016 invertim al voltant de 23 milions d'euros per millorar el nostre acompliment mediambiental. Poder afirmar avui que hem aconseguit ja el repte que ens fixem per 2018 i que tenim una ambiciosa meta per 2025 és una satisfacció”, ha afegit.

El pla Ecomotive Factory s'emmarca en l'estratègia PQT de SEAT (Producció, Qualitat i Equip), dissenyada per millorar la productivitat i la qualitat en les plantes de Martorell, Barcelona i SEAT Components i donar resposta als reptes de futur del sector de l'automoció.

Redacció / Fotos: SEAT

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix