Castelldefels acull una jornada sobre la gestió dels residus municipals

Imprimeix

El seu model i com avançar cap als objectius de recollida selectiva per a l'any 2020 millorant-ne els resultats van ser els dos grans blocs de debat de les ponències

El Castell de Castelldefels va acollir ahir, amb una assistència superior a la prevista, la jornada titulada “La gestió dels residus municipals: reptes de futur”, organitzada per l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’objectiu va ser fer un debat sobre la gestió dels residus municipals. El model de gestió i com avançar cap als objectius de recollida selectiva per a l'any 2020 millorant-ne els resultats van ser els dos grans blocs de debat de les ponències. La neteja viària i la recollida de residus són dues competències municipals i tant la necessitat de millorar-ne la gestió i el servei com la necessitat d'incrementar la recollida selectiva són dos reptes de futur.

jornada residus 2

Així es va veure en aquesta jornada que va comptar amb taules rodones sobre “L'aposta política per la remunicipalització i la gestió directa dels serveis públics”, “Models d'èxit i experiències innovadores en la millora de la recollida selectiva municipal”, així com la ponència “El canvi en les polítiques de gestió de residus a l'Àrea Metropolitana” o un bloc temàtic dedicat a propostes innovadores per al Residu Zero.

jornada residus 3

El regidor d'Urbanisme i Obres, Medi Ambient i Sostenibilitat, Ramon Morera, va ser un dels encarregats de presentar durant la jornada el cas de la remunicipalització del servei a la ciutat. Morera va assegurar que “aquesta és una idea que no només s'està portant a terme al nostre país, sinó a molts altres punts del Món”. “El cas concret de Castelldefels ha generat molta expectativa i és per aquest motiu que d'altres administracions estan interessades a saber com s'ha portat a terme”, va afegir.

 Redacció / Fotos: AMB-Aj. Castelldefels