Sant Boi vol millorar la recollida de residus orgànics

L'Ajuntament està duent a terme una campanya per augmentar la seva quantitat amb l’objectiu d’assolir els mínims que exigeix la normativa

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat està duent a terme una campanya per millorar la recollida de residus orgànics. Així, es lliurarà un kit de recollida selectiva de l'orgànica a cada llar. El kit està format per un cubell ventilat, un paquet de bosses compostables i un imant de nevera amb informació sobre com fer bé la separació a casa. Els kits es repartiran en diferents punts informatius distribuïts a la ciutat.

L'anomenada fracció orgànica (les restes de menjar que generem quan cuinem o el que ens queda al plat després dels àpats) és la més important dels residus que generem (entre el 30 i el 40%). No obstant això, és el residu que menys tenim el costum de separar. De fet, amb la implantació del nou sistema de recollida bilateral dels contenidors, l'Ajuntament va augmentar un 750% la capacitat de recollida dels residus orgànics. Malgrat tot, aquest esforç no està donant els fruits desitjats., i la ciutat encara està a la cua dels municipis metropolitans. La campanya per millorar la recollida de residus orgànics vol contribuir a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la seva cooperació.

Cal recordar que existeix una directiva europea que determina que l'any 2020 s'hauran de recollir selectivament almenys un 50% dels residus orgànics (en cas contrari l'augment del cost de gestió per Sant Boi serà de 400.000 euros l'any, respecte l'any 2017).

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix